Klimaatkapitaal

Naast het openluchtkarakter van de school, zet de school in op een gezond leefmilieu voor onze kinderen. Om deze doelstelling te ondersteunen heeft de school een subsidie van de gemeente Schoten gewonnen van 28.000€ in het kader van Klimaatkapitaal.

Met de steun van de Ouderraad heeft de school 2 projecten ingediend. Voor beide ambitieuze projecten werd er door de gemeente een subsidie verleend. 20.000€ voor het project “De groenste school” en 8.000€ voor “De Scholen van Koningshof op de fiets”.

De groenste school

Aanplanting bomen en struiken

Op 1 dec 2020 werden er door onze leerlingen 52 grote inheemse bomen en 800 planten geplant. Dit onder het toeziend oog van de experten van Hortidam en vzw Oakland. Ook de vogels werden niet vergeten want er werden 20 vogelkastjes opgehangen. Nu is Sint-Ludgardis letterlijk de groenste school.

Zonnepanelen

Op 17 feb 2021 werden er door Eco Technics 64 zonnepanelen op de sporthal geplaatst. Met een verwachte energieopbrengst van ruim 18.000kWh zullen de zonnepanelen bijdragen aan een reductie van 8 ton CO2.

De scholen van Koningshof op de fiets

High Five Fietsproject

Het doel van dit project is om de kinderen te stimuleren om meer met de fiets naar school te komen…..want minder auto’s zorgen voor een veiligere en gezondere schoolomgeving! Daar bovenop is extra beweging voor de kinderen altijd goed! Daarnaast kunnen zij sparen voor leuke, fijne verrassingen….dus hoe meer onze kinderen met de fiets komen, hoe meer punten zij verzamelen.