Welkom om kennis te maken met onze school, deze staat vrijblijvend open voor alle geïnteresseerden!

Wij laten u graag onze school in volle werking zien en verschaffen u info over ons pedagogisch project en onze werking.

Inschrijvingen

Gedurende het schooljaar kan u een afspraak maken om kennis te maken met de visie en de werking van onze school. Tevens houden we een rondleiding zodat u het openluchtleven echt kan ontdekken! U kan hiervoor een mail sturen naar onderstaand mailadres :

info@sintludgardis-schoten.be

 

Alle Schotense kleuter- en basisscholen werken met een centraal aanmeldsysteem.

U meldt eerst uw kind via de computer aan voor u uw kind kan inschrijven. Dit geldt voor alle kinderen die voor de eerste keer worden ingeschreven of van school willen veranderen. Op die manier krijgt iedereen evenveel kansen om zijn of haar kind in te schrijven in een school naar keuze en worden de wachtrijen aan de school vermeden.

Indien uw kinderen al zijn ingeschreven en u niet van school wil veranderen, hoeft u niets te doen. Uw kinderen worden automatisch ingeschreven voor het volgende jaar.

Goed om te weten tijdens de inschrijvingsperiode: er is geen tijdsdruk. De datum en het tijdstip waarop u uw kind aanmeldt, heeft geen invloed op de verdeling van de vrije plaatsen.

Let op! Als uw kind is aangemeld, is het nog niet ingeschreven.

 

Eerste stap: aanmelden van uw kind

U meldt uw kind aan via www.aanmelden.schoten.be. Vul hier de gegevens van uw kind(eren) in. Vervolgens geeft u de school op waar u uw kind wilt inschrijven. De mogelijkheid bestaat dat er geen plaats is in de school van eerste keuze. Daarom raden wij u aan om verschillende scholen aan te duiden, waarbij u de scholen in volgorde van voorkeur plaatst.

Nadat alle aanmeldingen zijn gebeurd, wijst het systeem alle kinderen toe aan een school. Dit gebeurt op basis van de eerste keuze die u opgeeft. Indien er te weinig open plaatsen zijn in die school zal de afstand van de hoofdverblijfplaats van het kind (of het werk van vader of moeder) tot de school mee bepalen. Als er dan nog geen uitsluitsel is, speelt het toeval.

De timing van aanmelding is als volgt:

  • Aanmelden met voorrang = voor broers/zussen, voor kinderen van personeel : data wordt nog meegedeeld.                                                               
  • Aanmelden zonder voorrang = voor nieuwe leerlingen : data wordt nog meegedeeld.

Tweede stap: verwerking en inschrijven van uw kind

In een volgende periode (data wordt nog meegedeeld)  is de verwerkingsperiode voor aanmeldingen van broers/zussen en kinderen van personeel. Tussen …./02/2022 en …./02/2022 ontvangen deze ouders een schriftelijke en elektronische melding over de toegewezen school. Dit ticket tot inschrijving kan verzilverd worden op de school.

In de laatste periode (wordt nog meegedeeld) is de verwerkingsperiode voor aanmeldingen zonder voorrang, dus van nieuwe leerlingen. Tussen …./04/2022 en …/04/2022 ontvangen deze ouders een schriftelijke en elektronische melding over de toegewezen school. Dit ticket tot inschrijven kan verzilverd worden op de school van …./05/2022 tem …/05/2022.

Vanaf ……/05/2022 starten de vrije inschrijvingen, dus inschrijvingen zonder aanmeldperiode. Indien er dan nog plaats voor uw kind beschikbaar is, kan dit meteen ingeschreven worden.

 

Hebt u verdere vragen over het aanmeldsysteem? De directies van de scholen en de onthaal-medewerker van het Huis van het Kind staan klaar met een antwoord.

 

Met vriendelijke groeten

De directies

Huis van het Kind Schoten                                                                                                    

Contactgegevens

Huis van het Kind Schoten:                                

Ma – do: 9u – 12u

Curielaan 1, 2900 Schoten

huisvanhetkind@schoten.be

0499 92 62 36

Beschikbare plaatsen schooljaar 2021 – 2022: (update 15/9/2021)

OSPL   2019            0 plaatsen

1KK      2018            1 plaats

2KK      2017            0 plaatsen

3KK      2016            0 plaatsen

1L         2015            0 plaatsen

2L         2014            0 plaatsen

3L         2013            0 plaatsen

4L         2012            1 plaats

5L         2011            0 plaatsen

6L         2010            5 plaatsen

Wij hopen u te mogen verwelkomen op onze school!